Tadici, contraataca la Radio Sport 1

In direct la Radio Sport 1, antrenorul Gheorghe Tadici a vorbit dupa esecul umilitor suferit de CSM Bucuresti in Champions League, 33-23 in deplasare cu Ferencvaros Budapesta

“Multi se supara pentru ca spun adevarul despre ce se intampla la CSM. Nu exista salarii mai mari in toata Europa decat cele de la CSM, platite din bani publici. In aceste conditii, vedeti ce se intampla. A pierdut la 10 goluri, iar diferenta a fost mica pentru ca unguroaicele au scos cele mai bune jucatoare spre finalul meciului.

Dar, noi ce facem ?

Le platim regeste pe jucatoare bune din Europa, le antrenam, iar la Campionatele Europene acestea ne bat de ne suna apa in cap. Interesanta strategie. Eu consider ca este impotriva intereselor handbalului nostru. Si nici asta nu ar fi o problema, daca nu ar fi vorba de bani publicil

A, daca pe bani publici platesti salarii mari tinerelor handbaliste romance, care sa ajute Romania, nu era vreo problema.

Asa am ajuns sa inscriem numai 17 goluri Japoniei, iar Suedia, pe care in baraje o bateam si acasa si in deplasare la 7 sau 8 goluri diferenta, acum ne bate pe unde ne prinde.

Sunt in process cu domnul Enachescu, fostul jurnalist care acum conduce sectia de handbal de la CSM. Am avut deja o prima infatisare.

Ii cer 4 salarii lunare ale lui, bani prin care voi plati lotul de junioare, iar eu cer 1 leu. Nu o fac pentru bani, ci pentru ca a avut ceva urat de comentat la un meci direct

Va dati seama, eu am un lot cu 11 jucatoare sub 22 de ani, toate romance, iar ei au castigat la 3 goluri diferenta, cu arbitraje asa cum au fost.  Ei, o multinationala de milioane de euro. O jucatore a lor castiga cat tot lotul meu.

Le-am si spus ca la Budapesta nu vor avea parte de arbitraje ca in tara si asta va fi o problema.

Prin asta supara Tadici, prin adevar. Il simt, am 30 de ani de handbal.

Am citit si un articol comandat in Gazeta Sporturilor, scris de un om care nu are nicio treaba cu handbalul, dar a fost angajatul lui Enachescu. Totul se leaga.

Lumea handbalului m-a sunat sa-mi spuna ca se simte umlitita prin acel asa zis editorial al asa zisului jurnalist.

Am vazut ce scria acesta cand era la Mondialul din Japonia. Nicio treaba

Ce se intampla cu bani publici impotriva handbalului propriu. Asta ar fi un subiect de editorial, dar nu mai conteaza

Lumea stie cine sunt si cate sportive am crescut.

Fetele antrenate de mine stiu un singur lucru. Nu ce se scrie acolo

Ca nicodata, in 30 de ani, elevele mele nu au avut intarzieri la salarii mai mult de trei zile. Niciodata. Ca lupt pentru ele si de aceea imi si permit sa fiu exigent, sa le cer sa faca multe, in interesul lor. Nu al meu. Asa ca atat de suparata era fata aceea si atat de mult m-a deranjat articoul din ziarul de sport incat nu mi-a tremurat niciun fir de par. Din cele cateva care mi-au ramas dupa o viata de handbal”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *