Scandal cu box la Radio Sport 1

“Conducerea boxului a furat 3 miliarde de lei, i-a acoperit prin alte evaziuni, a primit un million de euro si distruge zilnic acest  sport. NImeni nu intervine”

Acestea sunt numai cateva dintre atacurile lansate, in direct la Radio Sport 1, de fostul presedinte al Federatiei  de Box, actual presedinte al Ligii Profesioniste, Rudel Obreja.

Acesta a vorbit de evaziune fiscala, de dosare penale bocate, de bani publici directionati gresit si a cerut in direct demisia lui Vasile Catea.

“Federatia a avut o gaura de 3 miliarde de lei. Gabriela Szabo a cerut la vremea respectiva interventia Corpului de Control. Acesta i-a si descoperit pe cei care sa fac vinovati pentru deficitul de 90.000 de euro. A fost motivul pentru care boxul nu a mai fost finantat timp de trei ani. Ce credeti ca au facut actualii conducatori ai boxului ?

Prin inginerii financiare si tot prin evaziuni au acoperit golul pentru a primi bani publici, 1 milion de euro.

Au obtinut competitii mici de fete si juniori. Camerele de 30 de lei le ofereau strainilor cu 30 de euro si tot asa. Un paznic era platit la acele competitii cu 80 de lei pe ora, record mondial. Dosarul penal este blocat de 5 ani. Au spalat bani multi, prin diferite societati fantoma. Au fost fraude, nenorociri in toata regula, dar nu intervine NIMENI. Sunt oameni angajati fictiv prin diferite centre de pregatire. Numai pe hartie. Nu verifica nimeni daca acei oameni exista si daca merg la munca.

La alegerile de vineri, Vasile Catea a fost singurul candidat. Din cei 10 membrii ai Biroului Federal alesi, 3 au fost pusi de el, iar 4 sunt parlamentari PSD. Inaintea alegerilor, oamenii au fost amenintati si somati sa prezinte dovada votului, altfel li se blocheaa finantarea sportivilor.

E nevoie de o Revolutie. Numai pentru faptul ca in conducerea Federatiei de Box sunt 4 parlamentari PSD, Federatia Internationala foate dezafilia Federatia noastra, pentru implicarea politicului.

Robert Jitaru, in care multi isi pun sperante ca merge la Olimpiada, primeste bani publici. Bursa de la COSR, doar ca a mers la Europene si Federatia nu l-a lasat sa lupte, la fel la Mondiale. Si in Bulgaria la fel. Mereu explicau ca-l protejeaza, iar la Nationale nu a urcat in ring, era prin Ungaria la nu stiu ce competitie unde pierdea in turul doi. Pe bani pubilci. Ministrul  cred  ca nu este informat. In cantonamente, lui Jitaru I se permite sa stea in camera cu iubita lui, componenta si ea a lotului.

Vasile Catea si-a adus colegii parlamentari si toti cumetrii la Federatie. Au format o gasca si isi  bat joc de Box, pe bani multi. In anul in care au primit un record de un million de euro au desfiintat Centura de Aur. Au cheltuit milionul de euro pe deconturi false catre cumetrii lui adusi in Federatie.   

Sportiv, e dezastru.

Sambata la Campionatele Nationale au participat 57 de sportivi la toate cele 8 categorii. Pe vremea mea 57 erau la o singura categorie.

In cadrul emisiuni de la Radio Sport 1, Florin Mulcutan, candidat la functia de vice presedinte, a continuat si el atacurile lui Obreja

“Seful Comisiei de Arbitraj, domnul Muresan a lipsit de la munca peste 90 de zile, dar a primit salariu din bani publici la clubul departamental din Zalau. A impiedicat in prima faza un boxer sa urce in ring pentru semifinale pentru ca nu ar fi avut viza sportiva, doar pentru ca antrenul acestua a fost critic la alegeri. Intr-u tarziu, cu scandal, boxerul a fost lasat sa lupte, dar…va dati seama ce s-a intamplat.

Referitor la dosarul penal am aflat ca nu a intrat pe rol nici dupa 4 ani. De la Parchetul Tribunalului Sectorului 2 mi-au raspuns ca nu e de competenta mea sa cer detalii, doar Federatia o poate face. Adica doar ei se pot interesa in ce stadiu se afla procesul in care sunt vizati. Am mers la Inspectoratul Judiciar si mi-au spus ca daca nu-mi convine raspunsul, il pot actionat in instanta pe procuror.

Vasile Catea; ”Obreja minte tot timpul. Toti il evita. Voi aduce un antrenor coordonator cubanez”

In replica, in dialog cu Rudel Obreja, Vasile Catea a spus:

”Am preluat Federatia cu 16 procese pe rol, cu 10 miliarde lei datorii, in pragul Isolventei, dar am dus Federatia pe linia de plutire. Rudel lanseaza numai minciuni. E o mare idiotenie daca e cineva care crede ca in zilele noastre o Federatie poate face acele lucruri de care ne acuza lumea. Nu-mi permit sa vorbesc precum Rudel, ala e limbaj de mahala. Ma intreb de ce Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute si toti ceilalti multi mari sportivi il evita si nu ii mai raspund la telefon. Pentru a va da seama cine este Obreja.

Daca nu vom califica sortivi la Tokyo o luam de la zero. Voi aduce antrenor coordonator cubanez. Incepem munca.  In primii ani am fost nevoit sa acopar golul lasat inainte, iar acum suntem pe linia de plutire. Am adus parlamentari pentru a ma ajuta sa deschida mai usor usile, atunci cand vom avea nevoie. Am venit cu bani de acasa pentru a ajuta boxul.”

In finalul emisiunii de la Radio Sport1, Rudel Obreja l-a acuzat pe Catea ca a intervenit la Secretarul de Stat al Ministerului Sportului sa nu-l ajute in obtinerea licentei pentru Liga Profesionista.

Vasile Catea a spus ca isi prezinta imediat demisia daca exista dovada ca ar fost trimis un mail in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *