Scandal pe semicerc la Radio Sport 1

Gheorghe Tadici despre decizia prin care se limiteaza numarul extra comunitarilor in handbalul masculin:

 “Te poti gandi ca a fost facut totul pentru a deruta fix pe Dinamo. Fiecare jucator se gandeste acum mai mult la viata lui decat la meci. Dupa un rezultat de exceptie, cum nu cred ca vom mai avea in urmatorii 10 ani, chiar cei care sunt acolo sa sprijine cluburile noastre ii blocheaza. “

“Revoltator, este de noaptea mintii.”

“Dinamo a fost pur si simplu maltratata din punct de vedere psihic. Suntem toti oameni si avem aceleasi drepturi. De ce un Italian ar fi mai important decat un extracomunitar. Ce s-a intamplat este de domeniul Consiliului de Combatere a Disciriminarii.

In plus, nu e normal ca fetele sa aiba un regulament, iar baieti altul in cadrul aceleasi Federatii. Sunt revoltat pentru cum a fost Dinamo tamponata de cei care trebuie sa-i sprijine.

Daca domul Dedu a fost in urma cu doua saptamani in Portugalia, inaintea acestui duel, totul e de noaptea mintii. Lucreaza impotriva handbalului romanesc.

Daca lucrurile raman asa, va dau scris ca si fetele vor lua drumul baietilor. Conducatorii au reusit sa duca 4 din 6 echipe nationale de junioare in liga a doua a handbalului, unde nu am fost niciodata in istorie. Nu pot accepta masinatiuni precum cea din aceasta saptamana.”

Daniel Georgescu, presedinte handbal CS Dinamo:

“Este un act criminal, jucatorii plang la antrenament”

“Sunt jucatori pe care i-am vazut plangand dupa aceasta decizie. La propriu, plangeau la antrenament. E greu sa-i mobilizezi.

Vom merge in fata MInistrului si la CNCD. Decizia poate fi revocata de MTS. Este un act criminal. Nu e prima oara cand vor sa ucida Dinamo. Cand aveam 4 extra comunitari au vrut sa limiteze la 2, acum au revenit. O fac odios. Au votat impotriva noastra unul a carui sotie este antrenor la un lot de junioare, altul care, impreuna cu sotia, lucreaza la Centrul Olimpic de la Iasi. Sa intelegeti de ce handbalul este acolo. Preocuparea lor este de a controla in unanimitate. De razbunare, dar nu se gandesc ca dau in atatia suporteri, intr-un spirit. “

“Vor sa ne omoare”

“E schema studiata.  

Nicio clipa nu s-au gandit la handbalul romanesc. Nu exista nicio prevedere in acest sens. Ce s-ar intampla daca fiecare club angajeaza 16 straini comunitari, unde mai intra romanii ?   

Fac apel la toti oamenii din handbal. Chiar ii multumesc domnului Vasile Stanga, de la rivalii stelisti, pentru sustinerea vocala. Altii poate se bucura, dar as fi trist sa stiu asta. E nevoie de unitate.“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *